Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen.
Deze ‘kleefstof’ uit de eiwitten van graankorrels komt van nature voort in tarwe, spelt, rogge en gerst, maar niet in Sorghum. Het komt voor in brood, pasta, koekjes, gebak, pizza, bier en bloem. Ook zit het in producten waarin een glutenbevattend bindmiddel is gebruikt, zoals soep, saus, worst en aangemaakt gehakt.
veelzijdigSorghummeel is geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met voedselintoleranties
Sorghum is een oud graan dat zijn oorsprong vindt in Afrika en Azië. Het behoort tot de meest duurzame gewassen ter wereld en is bestand tegen droogte. Sorghum heeft een milde, lichtzoete smaak en zit boordevol voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, ijzer en antioxidanten.
Voedzaam alternatief
In tegenstelling tot veel geraffineerde meelsoorten bevat sorghummeel nog de volledige korrel, wat zorgt voor een hoger gehalte aan vezels en micronutriënten. Dit maakt het niet alleen een gezonder alternatief, maar het helpt ook bij een stabiele bloedsuikerspiegel en een verzadigd gevoel.
SorghummeelDe markt van de glutenvrije producten is een opkomende markt
De groeiende vraag stimuleert innovatie en de ontwikkeling van nieuwe glutenvrije producten.
De markt voor glutenvrije producten groeit sterk door een toename in het aantal consumenten dat bewust kiest voor een glutenvrij dieet, wat leidt tot meer innovatie en een breder aanbod. Hoewel de vraag in de markt toeneemt, is een glutenvrij dieet alleen noodzakelijk voor mensen met coeliakie of een aangetoonde glutengevoeligheid, en niet voor de algemene bevolking.
Dat de vraag naar glutenvrije voeding toe neemt wordt aangedreven door jongere generaties die een glutenvrij dieet volgen om gezondheidsredenen of als lifestyle-keuze.
eigenschappenWetenschappelijk onderzoek geeft aan dat sorghum een hoge voedingswaarde heeft.
Hoogwaardig
Antioxidanten
Vezel
Glutenvrij volkoren meel





